میوه بهشتی
خواص بی نظیر خرما
درخت خرما یا نخل از گیاهان بسیار قدیمی و مقدس است که نامش در قرآن مجید 42 بار تکرار شده است و مسلمانان آن را از میوه های بهشتی می دانند. در دیانت مسیح برگ خرما سنبل و نشانه شهادت و روح شهلایی است که در راه دیانت حضرت مسیح جان باخته اند. یک ضرب المثل عربی میگوید: “خواص درخت خرما به اندازه روزهای سال است.”
فواید خرما
1- پژوهشگران می گویند خوردن خرما به تنهایی یا همراه با لبنیات از جمله شیر برای کوفتگی و خستگی مفرط ناشی از روزه گرفتن یا فعالیتهای سنگین بسیار مفید است.
2- خرما الیافی دارد که در کاهش چربی و تامین پروتئین بسیار موثر است.
3- جدیدترین تحقیقات علمی بیانگر موثر بودن خرما در رفع خشونت افراد و مایه آرامش روحی آنان است.
4- به علت دارا بودن موسیلاژ و مواد پکتیک ، آرام کننده سرفه می باشد، و اثر رفع ناراحتی های سینه دارد. برای این کار از جوشانده 50 گرم در نیم لیتر آب شیرینی تهیه می کنند که برای سینه درد مفید است.
5- خرما می تواند در بهبود فلج اعضا، کمردرد و ناراحتی های مفاصل موثر باشد.
6- می گویند جوشانده خرما در شیر سینه را نرم’ کلیه ها را درمان ‘و از التهاب و امراض عفونی و ریزش مو جلوگیری میکند .
7- مخلوط خرما با شیر تازه در بالا بردن و تقویت نیروی جنسی بسیار موثر است.
8- براساس شواهد، در مناطقی که مصرف خرما درآنها زیاد است ، این میوه میتواند در پیشگیری از سرطان موثر باشد.
9- در بعضی کتاب های طب سنتی از خرما به عنوان خون ساز یاد شده که برای افراد ضعیف المزاج بسیار مفید میباشد .
10- خرما اسید اضافی معده را خنثی میکند برای سالمندان و کودکان بسیار سود مند است .
11- اثرمعجزه آسای هسته خرما، از بین بردن تورم پلک های چشم است برای این منظور پمادی از هسته خرما درست کرده و آن را روی چشم می گذارند این پماد برای رشد مژه های چشم نیز بهترین دارو است.
مضرات
البته نباید در مصرف آن زیاده روی کرد چون مصرف بسیار بالای آن باعث آسیب به کبد و طحال افزایش فشار خون ‘ جوش دهان و پوسیدگی دندانها میشود,در خوردن آن افراط نکنید چرا که دارای قند زیادی است در این صورت آن هایی که لوز المعده حساس دارند و یا آنهایی که بیماری قند در خانواده آن ها وجود دارد باید کمتر از این میوه استفاده کنند.
فضیلت خرما در احادیث بسیار ذکر شده است و پیامبر مردمان را به خوردن خرما تشویق می کردند.
چنانچه نبی اکرم صلی الله علیه و سلم فرمودند: خیر تمراتکم البُرنیُّ ، یذهب الدّاء .” بهترین خرما ها برند( گوارا و هاضم ) است, زیرا که درد را دور می کند.
ابن ماجه روایت می کند که پیامبر خدا صلی الله علیه وسلم فرمودند: ” کُلوا البلح بالتمر فإنَّ الشیطان یقول بقی ابن آدم یأکل الجدید بالعتیق". غورۀ سبز خرمارا با رطب بخوریند, زیرا که شیطان می گوید ابن ادم جدید را با کهنه می خورد".
رسو ل الله صلی الله علیه وسلم, خودشان به خرما اهمیت زیادی داده اند تا آنجائی که در سیره ایشان می خوانیم افطار خویش را با خرما آغاز می کرده اند و در سحر نیز به خرما روزه می گرفتند, و مردمان را به خوردن خرما تشویق می کردند.
علاوه بر ارزش های غذایی و طبی از نظر تاریخی و فرهنگی درخت خرما را می توان ” لطفی الهی” نسبت به ” آدمی” دانست و شاید به همین علت است که در قرآن مجید به طور مکرر با احترام از آن یاد شده است.
حضرت انس بن مالک از رسول خدا صلی الله علیه وسلم روایت کرده که فرمود:” از خوردن غذای عشاء خودداری نکنید، حتی اگر شامل چند دانه خرما باشد. غفلت از خوردن غذای عشاء عمر را کوتاه می کند."( سنن، ابن ماجه)
متخصصین تغذیه امروز نیز فواید زیادی را از خرما کشف کرده اند. خرما موادی دارد که باعث انبساط رحم می شود و زایش را آسانتر و راحت تر میکند. چنانچه در این آیه مبارک واضح است : (وَهُزِّی إِلَیْکِ بِجِذْعِ النَّخْلَةِ تُسَاقِطْ عَلَیْکِ رُطَباً جَنِیّاً)(مریم:25) “تنهۀ خرما را بجنبان و بتکان, تا خرما نورس دست چینی بر تو فرو بارد".
منبع : کتاب طب رضا